Travessera de Gràcia, 56, 3º 1ª
08006 Barcelona
Travessera de Gràcia
56, 3º 1ª

08006 Barcelona
93.362.48.32
[email protected]
En què podem ajudar-te?
[email protected]

Com millorar la velocitat i el rendiment de la meva web en WordPress?

Com millorar la velocitat i el rendiment de la meva web en Wordpress?

Com millorar i accelerar el teu WordPress és sens dubte un dels temes més candents del moment. Afortunadament, hi ha infinitat de tècniques i plugins que ens ajuden en aquesta comesa, en aquest post us parlaré de quines eines hem d’utilitzar tant per evaluar el nostre lloc web com per optimitzar-ho, i fer la nostra web moltíssim més ràpida.

Però abans de tot…

Perquè és positiu accelerar el nostre WordPress?

Hi ha moltes raonsper alarmar-te si el teu lloc WordPress és lent, i totes influeixen a l’hora de captar clients, que al cap i a la fi és el que ens interessa a tots:

Un dels principals és que els motors de cerca com per exemple Google una de les formes que tenen per classificar les webs, és mitjançant els temps de càrrega, com més ràpid més amunt pots arribar, per tant haurem de prioritzar l'optimització de la nostra web en WordPress per posicionar-nos.

Hi ha estudis que demostren que les webs que triguen a carregar més de 2,5 segons, té prop d'un 50% de taxa de rebot, per tant si no vols perdre pràcticament la meitat dels teus potencials clients has d'accelerar el teu WordPress

Dins dels usuaris de pàgines web els compradors online són el grup més impacient, esperen tenir la seva web carregada en un segon, així que si tens muntat un Woocommerce i vols fer una millora important al teu web, et recomano que segueixis llegint i prenguis nota dels plugins que et recomanarem.

Com podem comprovar si nostra web és ràpida o lenta?

El primer de tot, és analitzar els temps de càrrega de la teva pàgina web, aquests temps de càrrega poden variar en funció que pàgina estiguem provant, hi ha diversos factors que influeixen, per exemple:

  • La grandària d’aquesta pàgina en particular
  • Les sol·licituds generades
  • Si aquesta pàgina està en cache o no.
  • I el tipus de contingut, estàtic o dinàmic.

La pàgina que utilitzarem com a referència en primer lloc serà la pàgina d’Inici, encara que si tenim altres landing pages per a campanyes de Google Adwords per exemple, també hauríem de provar-les. a continuació us deixo una llista d’algunes de les millors eines per realitzar els tests.

Bé fins a aquí la presentació, comencem a parlar de les eines més útils per aconseguir accelerar el nostre WordPress.

pingdom tools

Millors Plugins per Optimitzar WordPress


1. W3 Total Cache


banner-772x250

La caché és un tipus d’emmagatzematge especial que s’utilitza en tot tipus de sistema, tant para PC, com Tablets i Smartphones, aquest sistema el que fa és que guarda còpies temporals del teu web , a dia d’avui tots els  navegadors tan sols per fer lliuraments a gran velocitat. Tampoc necessites tenir un coneixement profund de com funciona o detalls tècnics.

W3 Total Cache és un plugin gratuït i totalment recomanable per la nostra banda, vostè mateix ho pot instal·lar i configurar, el procés és bastant senzill, encara que també posseeix configuracions tècniques per a usuaris avançats, una vegada executat notarà un immediat augment del rendiment, si algú deasctivase el caché del seu navegador estigui plugin i tots els plugins de caché no li farien efecte, però és alguna cosa extremadament estranya, així que podem assegurar que pràcticament el 100% d’usuaris del seu WordPress notaran la millora en el rendiment.

Aquest plugin és un dels més antics del món WordPress, porta anys funcionant, rep actualitzacions periòdiques i no genera conflictes amb altres plugins instal·lats

Descarregar

2. WP Optimize


wp optimize

Aquest plugin ho podem considerar com un pack de tot en un que ens permetrà millora diferents aspectes del nostre lloc web, tots enfocats a la millora de velocitat de la pàgina web en WordPress, simplement cal activar-ho i el configurador ens mourà per les diferents característiques que podrem modificar. Millora de rendiment de base de dades, Dades escombraries emmagatzemats que simplement ocupen espai sense més, i otrs moltes funcions.

Una altra de les grans virtuts d’aquest plugin és que ens ajuda arreglar conflictes amb altres plugins que hàgim utilitzat a la nostra web, comptat i debatut, és un pack d’eines qeu ens pot ajudar en la majoria d’elements que poden generar lentitud a la nostra web, i igual que el W3 Total Cache estigui també és gratuït i és periòdicament actualitzat inclouen noves funcions.

Descarregar

3. WP Smush.it


banner-1544x500

Com sembla lògic endevinar el text no és precisament un dels elements que poden augmentar les càrregues a la nostra web en WordPress, el major problema se centra en les imatges, que si no s’han editat correctament abans de publicar-les poden ser molt pesades i fins i tot arribar a col·lapsar el teu web si acumules diverses d’aquestes imatges pesades en una mateixa pàgina, si vols evitar això hauràs d’usar el plugin de WP Smush.it

Igual que els plugins anteriors, es tracta d’un plugin de llarg recorregut, porta anys perfeccionant-se i és gratuït, simplement descarregueu-ho i activeu-ho, una vegada fet minimitzarà la grandària de totes les imatges sense repercutir en la qualitat de les mateixes, i així aconseguirem reduir considerablement tots els temps de càrrega.

Descarregar

4. BJ Lazy Load


banner-772x250

Si tens un lloc web que necessita tenir moltes imatges i de molta qualitat, existeix aquesta eina BJ Lazy Load que ens insereix un codi jQuery dins del codi de la nostra web, que la seva funció principal és fer que les imatges es carreguin exclusivament quan són visibles en pantalla mai abans, només es realitzarà la càrrega quan el visitant lleuge a la part de la pàgina on es troba la imatge.

Simplement significa que les imatges que estan per sota de la part visible de la pàgina no arriben a carregar-se en el primer intent, ocorre a mesura que l’usuari es va desplaçant cap avall de la pàgina, ja no perjudiquem a l’usuari, si el nostre problema es que hi ha moltes imatges en una sóla pàgina ja ho tindríem resolt i hauriem millorat considerablement el rendiment.

Descarregar

5. Revision Control


revision-control-wordpress-plugin

Cada post o pàgina que vam crear a la nostra web, es guarda una vegada i una altra, cada vegada que fem qualsevol petita modificació i guardem estem generant una còpia de la pàgina, però deixem atras una còpia de seguretat, que fa que la nostra base de dades vagi engreixant.

Aquesta és un pràctica habitual tots guardem cada pàgina o cada entra diverses vegades, per no perdre contingut per fer previsualitzacions, etc, jo mateix haig de portar més de 10 vegades guardat aquest mateix post, amb aquest plugin podrem limitar el nombre de revisions guardades, i estalviarem moltíssim pes en la base de dades amb dades inútils que realment no necessitem.

Descarregar

En Resum:

Aquí t’hem presentat carias eines que sens dubte t’ajudaran a millorar el rendiment de la web, no és necessari instal·lar-les totes, prova-les i troba  la combinació d’eines que faci que la teva web funcioni de forma fluïda. Tots aquests plugins són molt populars entre els usuaris de wordpress, així que no heu de preocupar-vos per si us poden causar algun problema. Espero que tota aquesta informació us ajudi a la vostra pàgina web en WordPress i si va anar així no dubteu a compartir-ho.

Share