Travessera de Gràcia, 56, 3º 1ª
08006 Barcelona
Travessera de Gràcia
56, 3º 1ª

08006 Barcelona
93.362.48.32
[email protected]
En què podem ajudar-te?
[email protected]

Windows 8, Primeres Impressions.

logo windows8

Porta ja uns mesos al mercat i és ara quan les opinions sobre el sistema ja han madurat. De moment, i resumint:

  • A l’empresa no sembla interessar-li massa.
  • Els fabricants culpen a Windows 8 de les seves baixades de vendes.
  • L’usuari general, que ho rep amb el seu PC o portàtil es va adaptant, però li costa i es queixa de com és Windows 8

ELS USUARIS:

Windows és un sistema amb molts usuaris, i molts d’ells entusiastes, però aquesta última edició, la 8, amb el “dràstic” canvi del seu interface ha despistat a molts usuaris acostumats a l’omnipresent “escriptori” que tenien fins ara. L’escriptori està, però no és tan evident i accessible com era i en qualsevol cas ja no és el” centre d’operacions“.

Windows 8 planteja, de fet, dues interfícies diferents: la interface cridada METRO (la nova, molt encaminada cap als dispositius mòbils) i la de sempre, l’escriptori. Em fa l’efecte que Metro, en aquest moment, no és més que una aplicació corrent sobre l’escriptori de sempre.

Quan s’han instal·lat ja uns quants programes en l’ordinador, tipus Office 2007, LibreOffice, Jocs, sistemes d’enllaç a tendes de Jocs i jocs Online, que al seu torn creen accessos en la pantalla Metro, (i en ocasions en l’Escriptori també), podrem observar que per accedir, per exemple a Word, la qual cosa ocorre és que desapareix Metro i s’entra en l’escriptori de sempre per carregar l’aplicació sol·licitada.

Diria que això es deu simplement al fet que malgrat l’existència de Metro, que és una interface clarament dissenyada per a dispositius mòbils, sota tenim aproximadament el mateix que teníem amb Windows 7.

Hi ha millores gràfiques en algunes utilitats del sistema, s’han integrat els sistemes de seguretat que en W7 eren opcionals (Security essentials), i es percebo una certa reculada de les capacitats gràfiques de l’escriptori, com són les transparències, que encara que estan, no estan predeterminades, pot ser que en honor d’eliminar certa càrrega gràfica al sistema.

Una prova de la distracció generada en els usuaris, fins i tot els molt afins, és l’aparició d’infinitat d’aplicacions que permeten retornar ‘al passat’ transformant l’inici de W8 en una mica més convencional i conegut… ‘el tradicional escriptori’ amb el conegut sistema d’accés a tot del botó d’Inici i la complicació de fer aparèixer la icona de‘ Equip‘.

Per alleujar a qui no hagi trobat solució per arribar a l’Equip, vegi en la següent imatge com pot fer-ho:

 

Anclar equipo a inicio

LES EMPRESES:

Dues notes de començar: la crisi estreny molt i la novetat espanta.

Efectivament és mal moment per a les empreses. Estem davant la crisi econòmica mes important en molt temps i la major part de l’empreses no estan per a despeses (o inversions) en aquests moments.

De totes maneres malgrat el pes de la crisi en els processos de decisió de gastar, sembla que el motiu més important no és aquest.

A Espanya la meitat de les empreses està utilitzant encara Windows XP, sent aquest l’últim sistema implantat amb èxit en les empreses espanyoles. Després del fiasco de Windows Vista ho van implantar molt poques. Després va venir Windows 7 en el qual Microsoft, que va detectar el que ocorria, va incorporar en les seves versions PRO i ULTIMATE una llicència de Windows XP a utilitzar en l’escriptori de Virtual PC.

Ara tenim Windows 8 aquí i a les empreses els segueix preocupant el canvi de sistema operatiu en les seves màquines. Bona part de l’el programari de gestió, control, comptabilitat que tenen instal·lat pugues no servir-los en un altre sistema, amb la qual cosa ja no solament és solament el canvi de S.O. (i de maquinari), sinó anar també a comprar, si ho troben, versions del programari que estaven utilitzant fins ara per actualitzar-ho al nou sistema.

ELS FABRICANTS DE HARDWARE:

Aquest és un tema espinós.

  • Els fabricants com ACER, ASUS, DELL, etc. diuen coses tan clares com que “Windows 8 no és un producte d’èxit“.
  • Microsoft diu que el que ocorre és que els fabricants no han invertit tot el decididament que devien en noves plataformes.
  • Els fabricants diuen que els usuaris no estan en la línia de comprar equips d’alta gamma (es refereixen a equips tipus notebook amb pantalla tàctil)quan ja tenen uns altres de gamma mitjana i fins i tot baixa (molts d’ells basats en Android) que ja els donen el servei que precisen.
  • Microsoft, que ja havia anunciat abans d’aquest encreuament de declaracions, l’aparició de hardware propi amb Windows 8, ha posat al mercat “SURFACE”.

Surface

És clar que als fabricants de maquinari no els ha entusiasmat l’aparició d’aquest dispositiu que ve a ser, resumint, un tablet que pot incloure una tapa/teclat, connexió USB i lector de targetes de memòria micro SDXC amb versions 32Gb. i 64Gb.

Vist el vist ens inclinem per donar-los una mica més de raó als fabricants que a Microsoft, i sinó per què anava Microsoft a posar al mercat un dispositiu tipus SURFACE?.

Resumint crec que ningú està content del tot de moment amb Windows 8. En fi seguirem parlant de temes relacionats en posteriors post.

 

 

 

Share